Regen

Nederland en regen zijn voor mij bijna synoniem. Mijn eerste aankomst in Nederland was op een gure regenachtige winterdag. Natte sneeuw veel wind donkerblauw grijs-zwarte wolken die overheen vliegen. De volgende dagen waren niet anders. Donkere regen dagen volgden elkaar op totdat ineens op een zondagmorgen was het stil. De lucht was helder, alle geluiden waren gedempt.  Het heeft gesneeuwd. Wat een prachtige dag alles fris en helder maagdelijk wit. Sneeuw bedekte alles. Iedereen was buiten, kindertjes in sleetjes opgewekte ouders die met de kinderen op stap waren. En na al dat moois weer regen, regen en nogmaals regen. Maanden lang regen. Komende uit Zuid-Afrika was regen altijd een zegen. Late namiddag donderbuien gaf verfrissing en was weer zo over. Achter de wolken schijn te de zon. De voorjaarsregen maakte daar een einde aan de bruinwinter gras en waste alle stof van de winter weg. Regen bracht vreugde nieuw leven en de lente. In Nederland is de regen een pretbederver. Na regen is daar niet altijd zonneschijn maar dagen van grijsgrouwe wolkenluchten.

Regen door Fritz

Geef een reactie