Ooggetuigen verslag

Johannes meldt op indrukwekkende wijze de gebeurtenissen rondom het leven, het sterven en de opstanding van onze Here Jezus. We hebben afgelopen week stil gestaan bij de beschrijving van “het Lam van God dat de zonde van de wereld wegneemt”.  Bij het sterven en de opstanding is Johannes de enige, die als een ooggetuige, beschrijft wat hij gezien en meegemaakt heeft. Hij stelt het ook heel duidelijk:  “Hiervan getuigt iemand die het zelf heeft gezien, en zijn getuigenis is betrouwbaar. Hij weet dat hij de waarheid spreekt en wil dat ook u gelooft.”
Het is volbracht
Jezus wist dat alles wat de Vader Hem had opgedragen was volbracht . Er was alleen nog dat ene kleine dat Hij nog moest regelen. Er moest voor zijn moeder gezorgd worden. Niet gewoon door familie, maar door iemand die voor honderd procent in de visie en het doel van Jezus kon delen. De discipel die Jezus liefhad nam de zorg en het zoonschap over voor Zijn moeder. Toen dat gebeurd was kon hij een slok nemen om met kracht te verklaren: “Het is Volbracht”. Jezus stierf. Het waren niet de Joden of de Romeinen die Hem gedood hadden. Hij zelf boog Zijn hoofd en gaf de geest.
De woorden van Jezus bevestigd
Jezus heeft het zelf gezegd, Johannes, de ooggetuige, heeft het gehoord: “Hierom heeft Mij de Vader lief, omdat Ik mijn leven afleg om het weder te nemen. Niemand ontneemt het Mij, maar Ik leg het uit Mijzelf af. Ik heb macht het af te leggen en macht het weder te nemen; dit gebod heb Ik van mijn Vader ontvangen” Joh.10:17,18
Vrijwillig heeft Jezus geleden en de weg gevolgd om als het Lam van God ons vrij te kopen, dit alles opdat de schrift vervuld zou worden.

Geef een reactie